Een QR-code toevoegen aan een e-mail

Leer hier hoe je direct een (gepersonaliseerde!) QR-code plaatst in je e-mails

Een QR-code is een gepersonaliseerde code in de vorm van een zwart-wit afbeelding die je voor veel doeleinden kunt gebruiken. Zo ook in je e-mailcampagnes! Denk bijvoorbeeld aan een QR-code voor cadeaukaarten of vouchers, die je ontvangers direct vanuit de e-mail kunnen laten scannen.

Hoe maak ik een template aan

Een e-mailcampagne aanmaken

In dit artikel leer je hoe je een QR-code toevoegt aan een e-mail. Meer weten over acties toevoegen aan een e-mail? Klik dan hier!

Volg onderstaande stappen om een QR-code toe te voegen aan je e-mail

1. Voeg een Afbeelding-blok toe aan je e-mail, deze vind je rechts onder het tabje 'Inhoud'
  2. Haal de link voor je QR-code op:
    1. Via Tags: Zoek in 'Tags' (te vinden bovenaan in het linkermenu) naar "QR" en klik op de QR-code die je in je e-mail wil plaatsen. Hiermee is deze automatisch gekopieerd naar je klembord
    2. Via Personaliseren: Zoek binnen 'Personaliseren' de QR-code die je wil plaatsen. Wanneer je hierop klikt, zul je zien dat de link naar deze QR-code direct in de tekst geplaatst wordt. Selecteer en kopieer deze link (Control + C op Windows, Command + C op Mac) naar je klembord, en verwijder eventueel de link weer uit de tekst
  3. Klik op het Afbeelding-blok dat je in stap 1 hebt toegevoegd en klik het venster dat opent weg door rechtsboven op het kruisje te klikken
  4. Plak de net gekopieerde QR-code link in het veld Bron url / Dynamische afbeelding. Deze vind je onderin in het rechtermenu bij de instellingen voor deze afbeelding

Er komt nu een gepersonaliseerde QR-code in beeld!