Een template voor e-mail marketing aanmaken

Creëer, ontwerp en personaliseer templates voor je e-mailcampagnes zodat je huisstijl altijd goed naar voren komt!

Om succesvolle e-mailcampagnes naar je contactpersonen te versturen, is het allereerst belangrijk om een template aan te maken. Bekijk onze video over het maken van een nieuwe template of volg de onderstaande stappen.

Maak een template aan door onderstaande stappen te volgen:

1. Ga in je Business Dashboard naar Marketing > Templates
  2. Bij Persoonlijk zie je je zelf gemaakte templates. Selecteer Leeg templateAanpassen om een nieuw leeg template aan te maken en te bewerken

Tip! Vind je het lastig om uit het niets een template te creëren, of heb je wat inspiratie nodig? Bij Globaal en Geavanceerd vind je alvast wat vooraf ontworpen templates om je op weg te helpen!

3. Onder Instellingen kun je de algemene instellingen voor kleuren en lettertypen wijzigen, en een voorbeeldtekst toevoegen
  4. Voeg elementen toe door de gewenste blokken vanuituit Inhoud te slepen. De meest gebruikte elementen zijn: Tekst, Afbeelding, Knop, Sociaal en Wallet Pass

Tip! Vergeet niet regelmatig te controleren hoe jouw e-mail zal worden weergegeven op een desktop of mobiele telefoon

5. Bij Acties kun je de naam van je template aanpassen, of deze kopiëren
  6. Ben je klaar met het bewerken van je template of wil je op een later moment verder? Je kunt je template opslaan door op Opslaan te klikken

Let op! Om een e-mail te kunnen verzenden, moet deze een uitschrijflink bevatten.