Hoe maak ik een template aan in Marketing 2.0?

Om succesvolle e-mailcampagnes uit te sturen naar je ontvangers, is het allereerst van belang een template te creëren

Het aanmaken van een template in Marketing 2.0 is van belang om uiteindelijk succesvol een e-mail te versturen. Je kunt het design van je template helemaal naar eigen hand bewerken, precies zoals jij dat wil.

Het aanmaken van een template via het Business Dashboard doe je als volgt:

1. Ga in je Business Dashboard naar Marketing 2.0 en vervolgens naar Templates
  2. Je kunt in dit scherm kiezen in helemaal zelf een template te creëren, klik hiervoor op Persoonlijk en vervolgens op de grote plus Leeg Template. Onder Globaal vind je templates die al deels ontworpen zijn, ook deze kun je gebruiken

TipVind je het lastig om uit het niets een template te creëren, of heb je wat inspiratie nodig? Vanuit de Piggy-database bieden we je de mogelijkheid te kiezen tussen voorgedefinieerde templates. Zo helpen we je een handje op weg. Deze kun je aanpassen zoals jij dat wil.

3. Vervolgens kom je in het bewerk-menu voor je template. Hier kun je template mee bewerken door er via het rechter-menu de gewenste vakken in de template te slepen. Denk aan afbeeldingen, tekstvakken, buttons of links naar jouw sociale media

Tip: Boven het template kun je kiezen voor een overzicht van hoe jouw e-mail zal worden weergegeven via een desktop of mobiele telefoon

4. Ben je klaar met het bewerken van je template of wil je op een later moment verder gaan? Je kunt deze wanneer jij wil opslaan door rechtsboven op de groene knop Opslaan te klikken