Acties toevoegen aan een e-mailcampagne

Via mailings kun je Acties toevoegen aan je e-mail. Denk hierbij aan het versturen van spaarpunten of digitale cadeaukaarten!

Wat zijn Acties?

De Marketingtool biedt jou als ondernemer de mogelijkheid bepaalde acties aan jouw e-mails toe te voegen: een puntenclaim, cadeaukaart of directe puntentoekenning. De details van de actie bepaal jij zelf. Denk hierbij aan het aantal punten of de waarde van de cadeaukaart.

Hoe voeg ik een actie toe aan mijn e-mail?

Om een actie toe te voegen aan jouw e-mail. volg je de volgende stappen:

1. Log in op jouw Business Dashboard
  2. Ga vervolgens naar Marketing en naar E-mails
  3. Selecteer de e-mail die je wenst te versturen en klik op Aanpassen of maak een nieuwe aan

Start je een nieuwe e-mail? Maak dan eerst een template aan.

4. Onder Stap 1 Inhoud voeg je de acties toe door in het linker menu op de gewenste actie te klikken Hier zijn er 3 mogelijkheden:
    1. Cadeaukaart. Selecteer de vestiging, het cadeaukaart programma dat je wenst te gebruiken en de waarde van de cadeaukaart.
    2. Loyalty token. Selecteer de vestiging en het aantal punten dat je wenst te vergeven.
    3. Punten. Selecteer de vestiging en het aantal punten dat je wenst te vergeven.

Let op: je kunt slechts één actie per e-mail toevoegen. Wil je toch een andere actie aanmaken? Zorg er voor dat je de eerste dan verwijderd.

5. Na het invullen van de gegevens van gewenste actie in stap 4, dien je nog een Tag toe te voegen om de actie te kunnen realiseren. Zoek hiervoor de benodigde Tag op onder Tags in het linker menu

Tip: zoek onder Tags naar cadeaukaart url voor een link naar de cadeaukaart en naar loyalty token url voor een link naar de puntenclaim. Voor een directe punten toeschrijving zoek je op Punten

6. Plaats deze vervolgens in jouw e-mail template op een plek naar keuze

Let op: Verstuur je eerst een testmail naar jezelf? Dan wordt er geen unieke link voor je aangemaakt. Maak je dus geen zorgen als de knop dan niet goed lijkt te werken.