Acties toevoegen aan een e-mailcampagne

Via onze e-mailtool kun je Acties toevoegen aan je e-mail. Denk hierbij aan het versturen van Piggy punten, digitale cadeaukaarten en veel meer!

Acties zijn te gebruiken bij Marketing Pro en Marketing Enterprise. Voor het versturen van digitale cadeaukaarten, is ook Giftcards Pro of Giftcards Enterprise vereist. Voor het versturen van spaarpunten via de mail, is ook Loyalty Pro of Loyalty Enterprise vereist.

Hoe werken Acties?

Onze e-mailtool biedt de mogelijkheid om bepaalde Acties toe te voegen aan je e-mailtemplate. Denk hierbij aan het versturen van Piggy punten of digitale cadeaukaarten aan je klanten. Je kiest zelf de details van de actie, zoals het aantal punten en aan welk spaarprogramma het behoort. Elke ontvanger van de campagne ontvangt een unieke link.

Tip! Leer meer over de Acties tijdens ons Marketing Pro event. Klik hier voor een volledig overzicht van onze beschikbare events en meld je gratis aan!

Hoe verstuur ik een campagne met een Actie?

Voor het versturen van een Actie, moet deze op twee plekken toegevoegd worden: in de e-mailtemplate en in de e-mailcampagne.

Actie toevoegen aan de template - in de Content Studio

In de e-mailtemplate is een Actie link vereist. Deze link kan toegevoegd worden aan een button, tekst of afbeelding. De link wordt vervangen met een gepersonaliseerde link voor elke ontvanger bij het versturen van de campagne. Waar in de template deze wordt toegevoegd, maakt niet uit, zolang de ontvanger het maar kan aanklikken.

Om de actie toe te voegen, ga je naar de Content Studio. Bij de instellingen van de ingevoegde button/afbeelding, selecteer je aan de rechterkant onder Acties de Actie type die je wil sturen. Je vindt de beschikbare acties onderaan dit artikel.

Actie toevoegen aan de campagne - in de Marketing Campagne

Bij het versturen van de campagne, vul je de details van de actie in onder stap 3: Acties. Voeg hier de actie toe die overeenkomt met de toegevoegde actie in het template. Kies vervolgens de details van de actie. Welke details dit zijn, hangt af van de gekozen actie. Deze details zijn voor elke ontvanger hetzelfde.

Je kunt nu je e-mailcampagne versturen! Elke ontvanger krijgt een unieke link.

Let op! Verstuur je eerst een testmail naar jezelf? Dan wordt er geen unieke link voor je aangemaakt. Maak je dus geen zorgen als de knop dan niet goed lijkt te werken.

Welke Acties kan ik gebruiken?

De volgende lijst geeft een overzicht van alle acties die voor momenteel beschikbaar zijn:

  • Uitschrijflink: Je kunt je eigen uitschrijflink in je e-mailtemplate zetten. Deze wordt over het algemeen onderaan de e-mail gezet en deze is verplicht onder Europese wetgeving. Daarom wordt er een standaard uitschrijflink onderaan de e-mail gezet bij het versturen, indien er geen uitschrijflink in de template staat.
  • Staged Credit Reception (punten klaarzetten): Indien je een punten transactie wilt klaarzetten voor de consument. Let op: de ontvanger moet de punten nog claimen door op de knop/afbeelding te klikken, pas na het claimen worden de punten bijgeschreven op de balans van de ontvanger.
  • Digitale cadeaukaart: Hiermee wordt automatisch een digitale cadeaukaart gegenereerd en met de e-mail mee gestuurd. Let op: deze hoeft niet geclaimd te worden door de ontvanger. Na versturen is de cadeaukaart direct in het bezit van de ontvanger.