Hoe stel ik een welkomstmail in op Marketing?

Je kunt instellen dat jouw spaarders automatisch een mail ontvangen na hun eerste bezoek aan jouw winkel

Tip! Leer meer over het instellen van campagnes tijdens ons Marketing Pro event. Klik hier voor een volledig overzicht van onze beschikbare events en meld je gratis aan!

Zorg er voor dat je bij het instellen van een welkomstmail dat je Aantal spaartransacties als Aangepaste kenmerk hebt ingesteld in jouw programma.

Hieronder volgt een stappenplan voor het instellen van een welkomstmail met behulp van een automatisering.

1. Ga in je Business Dashboard naar Marketing en dan naar e-mails
  2. Selecteer Geautomatiseerd en klik rechtsboven op Toevoegen. Kies voor Automatisch verzenden, selecteer de categorie Marketing, klik op Aanmaken
Kies vervolgens de gewenste template voor de welkomstmail en klik rechtsboven op Begin

Heb je nog geen template aangemaakt? Lees hier hoe je dat doet

3.  Je komt nu op het bewerkscherm van de campagne
  • 1. Inhoud: Hier kun je je template naar wens aanpassen. Vergeet de uitschrijflink niet toe te voegen, zonder kun je niet verder
  • 2. Informatie: Vul de naam (alleen zichtbaar voor jou) en onderwerp (zichtbaar voor de ontvanger) van de campagne in en selecteer het abonnementstype
  • 3. Acties: Voeg acties toe aan je campagne. Voordat je een actie selecteert, moet je ervoor zorgen dat je template overeenkomt met de geselecteerde actie, dit doe je bij stap 1: inhoud

Het toevoegen van acties aan je campagne is optioneel. Wil je je spaarder een Flying-start geven door hen een puntenaantal toe te kennen na hun eerst bezoek? Dan is het instellen van een actie vereist. Dit is echter helemaal aan jou.

4.  Ben je klaar met bewerken? Klik vervolgens op Bekijk en activeer, op Publiceren en        Open automatiseringen

5.  Kies de automatisering Bedankt klanten die een aantal keer geweest zijn en zet het aantal bezoeken op 1.

6.  Je komt nu in de automatiseringsflow, vul de zojuist opgestelde welkomst e-mail in, selecteer Bekijk en activeer, en daarna nogmaals Activeren

Je welkomstmail is nu ingesteld!

Tip: de vertragingstijd staat automatisch ingesteld op 10 minuten. Dit bekent dat de klant tien minuten na aankoop in de winkel de e-mail zal ontvangen. De tijd kun je zelf aanpassen