Een uitschrijflink toevoegen aan een e-mail

Het is niet toegestaan om een e-mail te sturen zonder ontvangers de mogelijkheid te bieden om zich uit te kunnen schrijven. Lees hier hoe je eenvoudig een uitschrijflink aan jouw e-mail toevoegt

Het toevoegen van een uitschrijflink doe je tijdens het bewerken van de inhoud van je e-mail in Stap 1. Deze link is verplicht, dus je zal niet verder kunnen zonder deze link eerst in je e-mail te verwerken.

Voordat je een e-mail opstelt, is het handig om alvast je template te ontwerpen. Heb je nog geen template? Lees hier meer!

Volg onderstaande stappen voor het toevoegen van de verplichte uitschrijflink

1. Voeg een Tekst-blok toe aan jouw e-mail, deze vind je rechts onder het tabje 'Inhoud'
  2. Bewerk de tekst zoals je gewend bent, en voeg op een van de volgende manieren de uitschrijflink toe:
    1. Via Tags: In het linkermenu vind je bovenaan 'Tags'. Hier vind je onder het kopje E-mail ontvanger' de tag 'Uitschrijflink'. Klik hierop om deze te kopiëren naar je klembord. Vervolgens kun je deze plakken (Control + V op Windows, Command + V op Mac) in jouw tekst
    2. Via Personaliseren: Bij het bewerken van de tekst zie je in het tekst bewerk-menu rechtsonder 'Personaliseren'. Klik hierop en ga naar 'E-mail ontvanger' > 'Uitschrijflink'. Wanneer je op 'Uitschrijflink' klikt, wordt deze direct toegevoegd aan jouw tekst
  3. Je e-mail bevat nu een uitschrijflink!

Tip: Waar in de e-mail je de uitschrijflink wenst toe te voegen, is aan jou. De gebruikelijke plek is echter helemaal onderaan aan de mail

Optioneel: Maak het persoonlijk door de uitschrijflink achter een knop of een tekst te plaatsen

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen, zal de uitschrijflink aan de ontvangers van jouw e-mail getoond worden als link die ze kunnen aanklikken. Je kan het hierbij laten, maar je kan er ook voor kiezen om de uitschrijflink achter een knop of te plaatsen of toe te voegen als hyperlink aan een tekst.

Een (uitschrijf)link achter een knop plaatsen

1. Voeg een Knop-blok toe aan jouw e-mail, deze vind je rechts onder het tabje 'Inhoud'
  2. Klik op de knop, in het rechtermenu vind je nu onder het tabje 'Inhoud' de instellingen voor deze knop
  3. In het veld Link plak je de tag (verwijzing) van de uitschrijflink
  4. De tekst van de knop kan je aanpassen door te dubbelklikken op de tekst van de knop

Een (uitschrijf)link toevoegen als hyperlink aan een tekst

1. Lees dit artikel over het toevoegen van een hyperlink aan een tekst
  2. Bij Stap 3 van bovenstaand artikel, plak je bij Url de tag (verwijzing) van de uitschrijflink