Een hyperlink toevoegen aan een tekst

Lees hier hoe je in de e-mail editor een hyperlink toevoegt, waardoor je een eigen stukje tekst naar een webpagina kan laten verwijzen

Bij het versturen van e-mails kan het handig zijn om ontvangers de mogelijkheid te geven om direct op een woord of zin te klikken om naar een webpagina verwezen te worden. Denk aan bijvoorbeeld het promoten van nieuwe producten, waarbij de titel van het product direct verwijst naar de webpagina waar klanten het product online kunnen kopen.

Hoe voeg ik een hyperlink toe aan een tekst?

1. Bedenk eerst naar welke website de hyperlink moet verwijzen en zorg dat deze gekopieerd staat op jouw klembord (Control + C op Windows, Command + C op Mac)
  2. Selecteer de tekst waar de hyperlink aan toegevoegd mag worden en klik vervolgens op de -knop
  3. In het menu dat opent, plak je in het veld Url de website uit stap 1 (Control + V op Windows, Command + V op Mac). Klik vervolgens op Opslaan
  4. Je hyperlink is nu toegevoegd! Je kan de kleur en opmaak van de tekst aanpassen zoals je dat gewend bent

Hoe verwijder ik een hyperlink?

Om een toegevoegde hyperlink weer te verwijderen, klik je op de tekst waar een hyperlink aan toe is gevoegd. Vervolgens klik je op de -knop om de hyperlink te verwijderen.

Voorbeelden van wanneer je een hyperlink in tekst kan gebruiken

» Een uitschrijflink toevoegen aan een e-mail

» Een webweergave toevoegen aan een e-mail