Een webweergave toevoegen aan een e-mail

Wordt jouw e-mail niet altijd goed weergegeven? Vaak kan je dit oplossen door een link naar de webweergave toe te voegen

Het kan voorkomen dat jouw e-mail voor de ontvangers niet weergegeven wordt zoals je voor ogen had. Met een webweergave biedt je je contacten de mogelijkheid jouw e-mail te openen in een nieuw scherm via een browser.

Voordat je een e-mail opstelt, is het handig om alvast je template te ontwerpen. Heb je nog geen template? Lees hier meer!

Volg onderstaande stappen voor het toevoegen van een webweergave

1. Voeg een Tekst-blok toe aan jouw e-mail, deze vind je rechts onder het tabje 'Inhoud'
  2. Bewerk de tekst zoals je gewend bent, en voeg op een van de volgende manieren de webweergave toe:
    1. Via Tags: In het linkermenu vind je bovenaan 'Tags'. Hier vind je onder het kopje E-mail' de tag 'Webweergave'. Klik hierop om deze te kopiëren naar je klembord. Vervolgens kun je deze plakken (Control + V op Windows, Command + V op Mac) in jouw tekst
    2. Via Personaliseren: Bij het bewerken van de tekst zie je in het tekst bewerk-menu rechtsonder 'Personaliseren'. Klik hierop en ga naar 'E-mail' > 'Webweergave'. Wanneer je op 'Webweergave' klikt, wordt deze direct toegevoegd aan jouw tekst
  3. Je e-mail bevat nu een webweergave!

Tip: Waar in de e-mail je de webweergave wenst toe te voegen, is aan jou. De gebruikelijke plek is echter helemaal bovenaan aan de e-mail

Optioneel: Maak het persoonlijk door de webweergave achter een knop of een tekst te plaatsen

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen, zal de webweergave aan de ontvangers van jouw e-mail getoond worden als link die ze kunnen aanklikken. Je kan het hierbij laten, maar je kan er ook voor kiezen om de webweergave achter een knop of te plaatsen of toe te voegen als hyperlink aan een tekst.

De webweergave achter een knop plaatsen

1. Voeg een Knop-blok toe aan jouw e-mail, deze vind je rechts onder het tabje 'Inhoud'
  2. Klik op de knop, in het rechtermenu vind je nu onder het tabje 'Inhoud' de instellingen voor deze knop
  3. In het veld Link plak je de tag (verwijzing) van de webweergave
  4. De tekst van de knop kan je aanpassen door te dubbelklikken op de tekst van de knop

De webweergave toevoegen als hyperlink aan een tekst

1. Lees dit artikel over het toevoegen van een hyperlink aan een tekst
  2. Bij Stap 3 van bovenstaand artikel, plak je bij Url de tag (verwijzing) van de webweergave