Hoe stel ik een verjaardagsmail op?

Je klanten kunnen verassen met een verjaardagsmail op hun geboortedag. Hoe leuk is dat? Met automatiseringen doe je dit binnen een handomdraai!

Tip! Leer meer over het instellen van campagnes tijdens ons Marketing Pro event. Klik hier voor een volledig overzicht van onze beschikbare events en meld je gratis aan!

Zorg er voor dat je bij het instellen van een verjaardagsmail dat het Contact Attribuut Geboortedatum hebt ingesteld in jouw programma.

Volg de volgende stappen om een verjaardagsmail in te stellen:

1. Ga in je Business Dashboard naar Marketing en dan naar E-mails
  2. Selecteer Geautomatiseerd en klik rechtsboven op Toevoegen. Kies voor Automatisch verzenden, selecteer de categorie Marketing, klik op Aanmaken

Kies vervolgens de gewenste template voor de verjaardagsmail en klik rechtsboven op Begin

Heb je nog geen template aangemaakt? Lees hier hoe je dat doet

3.  Je komt nu op het bewerkscherm van de campagne

• 1. Inhoud: Hier kun je je template naar wens aanpassen. Vergeet de uitschrijflink niet toe te voegen, zonder kun je niet verder
  • 2. Informatie: Vul de naam (alleen zichtbaar voor jou) en onderwerp (zichtbaar voor de ontvanger) van de campagne in en selecteer het abonnementstype
  • 3. Acties: Voeg acties toe aan je campagne. Voordat je een actie selecteert, moet je ervoor zorgen dat je template overeenkomt met de geselecteerde actie, dit doe je bij stap 1: inhoud

Het toevoegen van acties aan je campagne is optioneel. Wil je je spaarder een verjaardagscadeau geven zoals een puntenclaim of een digitale cadeaukaart? Dan is het instellen van een actie vereist. Dit is echter helemaal aan jou.

4.  Ben je klaar met bewerken? Klik vervolgens op Bekijk en activeer, op Publiceren en        Open automatiseringen

5.  Kies de automatisering Verjaardag Vieren.

6.  Je komt nu in de automatiseringsflow, vul de zojuist opgestelde verjaardagsmail in, selecteer Bekijk en activeer, en daarna nogmaals Activeren

Tip: je kunt er voor kiezen de e-mail op de dag van de verjaardag uit te sturen, maar ook bijvoorbeeld een week van te voren. Bewerk hiervoor de inschrijvingsfilter van het Startpunt in de automatiseringsflow.

Je verjaardagsmail is nu ingesteld!