Een cadeaukaart aanmaken

Voor jouw onderneming kan het leuk zijn om cadeaukaarten toe te voegen als extraatje. Dit kan zijn om zelf weg te geven aan loyale klanten of voor spaarders zelf om te kopen.

Introduction to Giftcards

Er zijn twee soorten cadeaukaarten te gebruiken binnen Piggy. Fysieke cadeaukaarten en digitale cadeaukaarten:

Fysieke cadeaukaarten

Fysieke cadeaukaarten kunnen worden gebruikt in jouw onderneming door ze te verkopen aan jouw klanten. Ze bieden je namelijk tal van voordelen, waarvan het allergrootste voordeel te maken heeft met je omzet. Zo’n 84% van de klanten die binnenkomen met een cadeaukaart geeft gemiddeld 4 keer meer uit dan de waarde van de cadeaubon zelf! Daarbij zijn deze kaarten gemakkelijk via de Business App op-en af te waarderen, waardoor je het gebruik van deze kaarten gemakkelijk kunt combineren met het spaarprogramma. Lees daar hier meer over.

Kies voor het ontwerp van jouw cadeaukaart bijvoorbeeld voor een dat perfect aansluit op de huisstijl van jouw onderneming met precies de juiste look en feel. Ook de verpakking van de cadeaukaart kan hierop mooi aansluiten. Alles kan worden besteld via dit bestelformulier

Heb je verdere vragen over cadeaukaarten? Schroom niet contact met onze Piggy Experts of jouw contactpersoon op te nemen, we helpen je graag verder.

Digitale cadeaukaarten

Een digitale cadeaukaart stuur je uit vanuit het Business Dashboard. Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Log in op jouw Business Dashboard
  2. Ga vervolgens naar Cadeaukaart

Tip! Krijg je niets te zien? Zorg dat je het goede programma hebt geselecteerd. Via Instellingen > Cadeaukaart kun je eventueel switchen tussen de verschillende cadeaukaart programma's. Klik daarna op Selecteer Programma.

3. Klik in rechtsboven op de groene knop Toevoegen

4. Vul de gevraagde gegevens in: bedrag, e-mail ontvanger, naam ontvanger, de vestiging waaraan je de kaart wenst te koppelen en wanneer gewenst de aangepaste e-mail*

Tip! de cadeaukaart wordt standaard verstuurd in een Piggy-branded e-mail. Wil je deze e-mail aanpassen? Selecteer dan Aangepaste e-mail. Deze mail kun je aanmaken onder Marketing > E-mails. Lees daar meer over in dit artikel.

5. Klik daarna op Aanmaken om de cadeaukaart te versturen. De e-mail wordt direct naar de ontvanger gestuurd

Tip! Voeg een digitale cadeaukaart toe aan jouw (automatische) marketing campagnes om klanten bijvoorbeeld op hun verjaardag te verrassen!