De Widget installeren

Hoe je de Widget moet installeren op je website, ligt aan de manier waarop jouw website is gebouwd.

Direct naar instructies voor:

Om de Widget te installeren op jouw website, moet je een klein stukje code op je website plaatsen. Dit stukje code plaats je in de <head> code van jouw website. Waar je deze code kan vinden en hoe je dit kan implementeren, ligt aan de wijze waarop jouw website is gebouwd. Voor de meest voorkomende mogelijkheden kun je de instructies hieronder vinden.

Waar vind ik mijn widget code?

De code van jouw Widget vind je in je Business Dashboard. Ga naar jouw Tools, en vervolgens op Widget; hier kun je een nieuwe widget aanmaken en je Widgets beheren en wijzigen. Ook vind je hier de code die je op jouw website moet plaatsen, onder Publiceren.

Mijn website is ontworpen door een developer/bedrijf

Als jouw website geheel is gebouwd door een software developer of bedrijf, kan de code direct geplaatst worden op je website door de developer (of door jezelf als je toegang hebt tot je website code). Kopieer de widget code en plak deze vlak voor de </head> tag op je index.html. Je widget staat nu live op jouw website!

Mijn website is gemaakt via een website bouwer (bijv. WordPress, Wix, Shopify)

WordPress

De makkelijkste manier om je eigen code toe te voegen aan de header (en footer) van je WordPress website is via een plugin, maar je kunt het ook handmatig doen. Via een plugin is het echter sneller en simpeler. Installeer een plugin op je WordPress waarmee je script kan toevoegen aan je header en footer, zoals deze. Volg verder de instructies van de plugin.

Wix

Om je eigen code toe te voegen aan de header van je Wix website, heb je een premium Wix account nodig. Vervolgens ga je naar de instellingen van je website en klik je op Tracering tools. Klik vervolgens op Custom code. Plak je widget code onder 'Vul het codefragment hier in:', selecteer je domein en zorg dat je code wordt geplaatst op je Head. Je widget staat nu online!

Shopify

Om de widget code toe te voegen aan je Shopify website, moet je je themacode bewerken. Ga naar Onlinewinkel → Thema en klik op Acties → Code bewerken. Je gaat nu je Code Editor in. In de Code Editor, open theme.liquid. In de code, zoek naar de </head> tag. Plak je widget code boven deze </head> tag. Klik op Bewaar. Je widget staat nu online!

Lightspeed

Om je widget code toe te voegen aan je Lightspeed website, voeg je de widget code toe aan Custom Javascript. In je Lightspee dashboard, klik op Instellingen. Onder Website-instellingen, klik op Web Extras. Voeg de widget code toe aan Custom Javascript, zet de Status op aan en klik op Opslaan. Je widget staat nu online!

Magento

Om je widget code toe te voegen aan je Magento webshop, zal je de Configuratie aan moeten passen. Klik in de navigatie sidebar links op Content, en vervolgens onder het Design kopje op Configuration. Klik op het thema waar je de widget wil toevoegen op Edit. Scroll naar het kopje HTML Header en klik erop om deze uit te klappen. Plak de widget code in Scripts and Style sheets. Sla het thema op en je bent klaar!

Squarespace

Klik vanuit je Squarespace editor onderaan op Settings, en kies uit het volgende menu het kopje Advanced. Ga daarna naar Code injection, en plak in het tekstvlak onder Header de widget code uit je Business Dashboard. Klik vervolgens linksboven op Save en je widget staat op je website!

Hulp nodig?

Lukt het je niet om je widget code online te krijgen of staat jouw website bouwer er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij zullen je zo goed mogelijk proberen te helpen.