Regels

Door middel van Regels kun jij jouw Spaarprogramma personaliseren. Zo hoeft €1 niet meer automatisch 1 punt te zijn.

Tip! Leer meer over de Regels tijdens ons Sparen Pro event. Klik hier voor een volledig overzicht van onze beschikbare events en meld je gratis aan!

Voor het instellen van regels heb je de keuze uit de volgende Types:

  • Afronding: bepaal of het ingevoerde bedrag na de komma naar boven wordt afgerond (€1,01 t/m €1,99 wordt 2 punten), of naar beneden wordt afgerond (€1,01 t/m €1,99 wordt 1 punt). Automatisch staat het ingesteld op afronden naar beneden. 
  • Vermenigvuldiging: bepaal of het aantal gegeven punten wordt vermenigvuldigd. Heb je een waarde van 5 ingesteld? Bij een bedrag van €7 krijg je dan 35 punten (5x7=35). 
  • Som: voeg punten toe of breng deze in mindering. Een som van +5 voegt ongeacht het bedrag 5 punten toe.Bij een bedrag van €7 krijg je dan 12 punten. Stel je een som van -5 in? Bij een bedrag van €7 krijg je dan 2 punten. 
 • Vast aantal: bepaal, ongeacht het bedrag, een vast puntenaantal. Een vast aantal van +5  voegt 5 punten toe. Zowel bij een bedrag van €0,10 krijg je 5 punten, als bij een bedrag van €100. 

Door vervolgens een Filter op een ingestelde Regel toe te passen, kun je de Regel nog verder personaliseren. De Filters hangen samen met gemaakte Aangepaste Kenmerken. Zo kun je gebruik maken van de volgende Filters:

 • E-mail: hiermee stel je in dat de regel enkel geldt voor bepaalde spaarders.
 • Aangepast kenmerk: De regel wordt alleen toegepast indien spaarders voldoen aan (een) bepaald(e) aangepaste kenmerk(en). Denk hierbij bijvoorbeeld aan het extra belonen van personeelsleden of het belonen van klanten bij hun 10e bezoek. Een ander voorbeeld is het instellen van een regel op basis van het huidige puntensaldo:
  • Huidig puntensaldo: stel hiermee in dat de regel alleen geldt bij een bepaald puntensaldo. Stel bijvoorbeeld in dat boven de 300 punten het bedrag na de komma naar boven wordt afgerond, om trouwe spaarders te belonen. 
 • Aankoopbedrag: stel hiermee in dat de regel alleen geldt boven een bepaald aankoopbedrag. Stel bijvoorbeeld boven de €30 een vermenigvuldiging in van 1.2, om een hoger bonbedrag te stimuleren.  
 • Dag en tijd: stel hiermee in dat de regel alleen geldt op een bepaalde dag van de week, of tussen een bepaalde tijd. Stel bijvoorbeeld in dat op rustige dagen spaarders een dubbel puntenaantal krijgen, om ervoor te zorgen dat het die dagen drukker wordt.  

Om de Regels in te stellen, volg je de volgende stappen:

 1. Ga in het Dashboard naar Sparen en kies jouw Spaarprogramma
 2. Kies Instellingen en klik daarna op Regels
 3. Klik rechtsboven op Toevoegen
 4. Geef de regel een Naam, selecteer het Type dat je wilt toepassen en vul de optie of waarde in
 5. Vergeet de Regel niet te Activeren en om eventueel een Filter toe te passen