Alle data-types voor contact attributen uitgelegd

Bij het toevoegen van een contact attribuut dien je een data-type te selecteren. In dit artikel leggen we je uit wat ze betekenen en welke je het best kunt gebruiken.

Wil je graag een contact attribuut toevoegen maar weet je niet hoe dit moet? We helpen je daarmee graag verder in dit artikel.

De verschillende soorten data-types

Bestand upload

Mocht je een contact een bestand laten uploaden, kun je het contact attribuut met data-type 'bestand' aanmaken.

Booleans (waar of onwaar)

In sommige gevallen wil je een contact slecht een keuze tussen twee opties bieden, zoals 'ja' of 'nee', of 'waar' en 'onwaar'. Door een boolean in te stellen, kan er makkelijk geswitcht worden tussen deze twee opties. Deze wordt als volgt weergegeven:

Datum

Een datum legt zichzelf eigenlijk al uit. Door een contact attribuut aan te maken met als data-type 'datum', kunnen contacten voor een bepaald attribuut een datum invoeren.

Datum en tijd

De data-type voor Datum en Tijd combineert beide in één contact attribuut. Dit is nuttig voor het achterhalen van specifieke informatie en wordt weergegeven in de vorm van een kalender.

Datumbereik

Datumbereik biedt contacten de mogelijkheid om een start- en einddatum van een bepaald event of moment in te voeren.

Decimaal getal

Het kan zijn dat je hele specifieke informatie wilt verzamelen, zoals een decimaal getal. Dit data-type is hier perfect voor!

E-mail

Voor het achterhalen van een additioneel e-mailadres. Het e-mailadres van jouw contact heb je natuurlijk al.

Geboortedatum

Voor het achterhalen van een (extra) geboortedatum.

Kleur

Laat contacten een kleur invullen. Het doel hiervoor bepaal jij zelf.

Lange tekst

Met het data-type Lange tekst kun je optionele informatie achterhalen waar meer tekstruimte voor nodig is.

Media-upload

Voor het geval je een contact wil vragen een foto of ander media-item te uploaden, kun je dat doen met het data-type Media upload.

Multi-select

Informatie verzamelen door middel van een multiple-choice optie kan door middel van multi-select. Hier zijn meerdere antwoorden mogelijk. Je bepaalt hier dan zelf de keuzes die jouw contacten kunnen maken bij het invullen hiervan.

Nummer

Voor het invoeren van een specifiek nummer of lievelingsgetal.

Nummerplaat / Kenteken

Voor het invoeren van een kenteken of nummerplaat.

Rijke text

Voeg hier een tekst toe die je kan aanpassen met Bold, Italic of Underline.

Selecteer

Informatie verzamelen door middel van een multiple-choice optie kan door middel van multi-select. Je kunt hier slechts een keuze maken uit één van de opties.

Je bepaalt hier dan zelf de keuzes die jouw contacten kunnen maken bij het invullen hiervan.

Tekst

Met het data-type Tekst kun je optionele informatie achterhalen wat contacten zelf kunnen invullen zonder limiet.

Telefoonnummer

Voor het invoeren van een telefoonnummer.

Tijdsperiode

Tijdsperiode biedt contacten de mogelijkheid om een start- en eindtijd van een bepaald event of moment in te voeren. Het invoeren van een datum is hier niet mogelijk, dit kan met het data-type datumbereik.

Url

Voor het invoeren van een url.