Hoe stel ik mijn digitale beloningen in?

Laat klanten sparen voor digitale (kortings)codes die verzilverd kunnen worden in je webshop!

Met digitale beloningen sparen klanten voor (kortings)codes. Zo laat je jouw klanten bijvoorbeeld sparen voor een shoptegoed op je webshop of producten. Ideaal om je fysieke onderneming te combineren met jouw webshop!

Het enige verschil tussen een beloning en een digitale beloning is dat je een (kortings)code koppelt aan een digitale beloning.

Volg deze stappen om een digitale beloning aan te maken:

• Allereerst mag je inloggen in je dashboard via deze link.
  • Vervolgens klik je op Sparen en selecteer je jouw spaarprogramma
  • Klik nu op Digitale beloningen en vervolgens op Beheer
  • Klik rechtsboven op + Toevoegen en voer nu de Titel van de beloning en het Benodigde aantal punten in en klik op Volgende
  • Kies nu een bestaande codegroep of maak een nieuwe codegroep aan en klik weer op Volgende

Een codegroep moet aangemaakt worden, zodat het systeem weet vanuit welke groep codes een code verstuurd moet worden naar de spaarder die een digitale beloning verzilvert.

• Voer bij de volgende stap de codes in die je wilt koppelen aan de codegroep die je hebt geselecteerd of aangemaakt en klik op Volgende.

Heb je geen idee hoe je eenvoudig een reeks codes aanmaakt? Online zijn er tal van websites vindbaar waarop je QR-codes kan genereren. Klik op deze link of hier om voorbeelden van dergelijke websites te bekijken. Meerdere webshop platforms bieden deze functionaliteit ook aan op het platform zelf. Vraag dit voor de zekerheid na bij de beheerder van je webshop. Let op! De codes moeten, naast binnen het business dashboard, ook ingeladen worden op het platform (zoals jullie webshop) waarop deze te gebruiken zijn.

Tip! Codes zijn eenmalig te gebruiken. Zorg er dus voor dat je voldoende kortingscodes in hebt geladen in het dashboard. Deze kunnen te allen tijde worden aangevuld.

• Controleer bij de volgende stap of de beloning is gekoppeld aan jouw onderneming of aan verschillende locaties, in het geval dat je een onderneming hebt met meerdere locaties. Klik tot slot op Aanmaken
  • Nu verschijnt er een scherm waarin je nog optionele velden kunt invullen, zoals de inkoopprijs