Een cadeaukaart of puntenclaim in je mail instellen? Zo doe je dat.

E-mails kunnen worden verstuurd met een knop voor een digitale cadeaukaart of een puntenclaim, lees verder hoe je deze precies instelt

Contacten belonen voor een zoveelste bezoek of verassen met een verjaardagscadeau? Dat kan door hen bijvoorbeeld een aantal punten of een cadeaukaart toe te sturen.

Laten we beginnen met de algemene opmaak in jouw e-mail template:
 1. Log in op jouw Business Dashboard 
 2. Ga naar Marketing en vervolgens naar Templates
 3. Selecteer de gewenste template en start een automatische e-mail (voor een geautomatiseerde campagne) en een eenmalige e-mail (voor een eenmalige campagne)
 4. Je bent nu in het bewerkscherm van de e-mail. Sleep vanuit het rechter bewerkscherm een knop in je template en geef deze een naam
 5. Bij het klikken op de zojuist ingevoegde knop vind je in het rechterscherm Knop > Link, waar standaard https://google.com wordt weergeven

Tip: Wil je standaard een template klaar hebben staan met een button voor een cadeaukaart/puntenclaim? Sla de template dan op tijdens het opstellen van jouw e-mail of bewerk de template vanuit Marketing Templates. Vergeet niet om jouw werk tussentijds op te slaan. 

Volg onderstaande stappen voor het toevoegen van een cadeaukaart:

 1. Ga linksboven naar personalisatie tokens
 2. Zoek in de zoekbalk naar url en kies Cadeaukaart url. Kopieer op je klembord door erop te klikken
 3. Plak de Cadeaukaart url in de Link balk (waar https://google.com staat)
 4. Voeg bij Stap 3 Cadeaukaart toe aan je e-mail  en voeg er de waarde aan toe
 5. Klik op Klaar

🎉 Je cadeaukaart is nu succesvol aan jouw e-mail toegevoegd. Zodra de ontvanger op de button klikt, zal er een pagina met QR-code als digitale cadeaukaart verschijnen. Deze kan via de Business App worden gescand en verzilverd.

Volg onderstaande stappen voor het toevoegen van een puntenclaim:

 1. Ga linksboven naar personalisatie tokens
 2. Zoek in de zoekbalk naar url en kies Loyalty token url. Kopieer op je klembord door erop te klikken
 3. Plak de Loyalty token url in de Link balk (waar https://google.com staat)
 4. Voeg bij Stap 3 Loyalty token toe aan je e-mail, selecteer vervolgens de vestiging en vul er het aantal punten voor in
 5. Klik op Klaar

🎉 Je puntenclaim is nu succesvol aan jouw e-mail toegevoegd. Zodra de ontvanger op de button klikt, zal er een pagina verschijnen via welke zij de punten kunnen claimen.

Let op: bij het uitsturen van een test-mail werken de ingestelde buttons niet. Als je deze stappen zorgvuldig hebt gevolgd, kun je er vanuit gaan dat alles goed staat.