De achtergrond van je e-mail aanpassen

Je kunt de achtergrond van jouw e-mail verrijken met een kleur in jouw huisstijl of afbeelding naar keuze.

Volg de volgende stappen om de achtergrond van jouw e-mail aan te passen:

1. Log in op jouw Business Dashboard
  2. Navigeer naar Marketing en vervolgens naar Templates

Het aanpassen van de achtergrond kan ook in de e-mail zelf. Hiervoor ga je naar Marketing en E-mails.

3. Selecteer de template waarvan je de achtergrond wenst aan te passen en klik op Aanpassen. Je kunt er ook voor kiezen in een leeg template starten
    Je komt nu in het bewerkcentrum van de e-mail template.
  4. Klik in de template op het witte structuur vlak aan de linker of rechter kant, dat ziet er ongeveer zo uit:Schermafbeelding 2023-01-12 om 09.22.23

Let op: als je in de template op het inhoud vlak klikt (waar in het voorbeeld het Piggy logo zich bevindt), kom je niet terecht in het bewerkscherm om jouw achtergrond te wijzigen.

5. Er verschijnt nu een bewerkscherm voor de Structuur aan de rechterzijde.
    Voor het instellen van de achtergrond zijn er twee keuzes:
    1. Het gebruiken van een achtergrondkleur. Zoek bovenin naar Achtergrondkleur en stel de gewenste kleur in
    2. Het gebruiken van een achtergrondafbeelding. Ga naar Achtergrondafbeelding en upload de gewenste afbeelding

Tip: gebruik de Breedte functie (Schermafbeelding 2023-01-12 om 09.32.14) om te bepalen of de achtergrond of achtergrondkleur over de hele template doorloopt.

6. Om ook de kolommen een andere kleur te geven, ga je naar Column eigenschappen. Selecteer hier dan de gewenste kleur, wat er zo uit kan zien:
    Schermafbeelding 2023-01-12 om 09.41.35

Let op: vergeet tussendoor niet op te slaan! Het aanpassen van jouw template is géén auto-safe.