Contactlijsten: Bundel contacten in verschillende groepen

Segmenteer jouw contacten voor optimaal en snel gebruik!


Door middel van Contactlijsten is het nu mogelijk om jouw klanten te bundelen in groepen. Al jouw contacten worden standaard gebundeld in een lijst genaamd Alle contacten. Daarnaast kun je zelf lijsten samenstellen.

Deze lijsten kunnen zowel statisch als dynamisch zijn. 

Statische contactlijsten

Statische lijsten bevatten contactpersonen die voldoen aan bepaalde criteria op het moment dat de lijst wordt opgeslagen. Statische lijsten worden niet automatisch bijgewerkt, dus nieuwe contacten die aan de criteria voldoen, worden niet aan de lijst toegevoegd. Wanneer contactpersonen nadat de lijst opgeslagen niet meer voldoen aan de criteria, blijven deze alsnog in de lijst staan.

Voorbeeld: Je wil een eenmalige campagne sturen naar mensen met een voorkeur voor een bepaald product. Hiervoor kun je een contactlijst aanmaken die gefilterd is op dit attribuut. De mail kun je vervolgens op deze groep filteren.

Dynamische contactlijsten

Actieve lijsten werken hun leden automatisch bij op basis van de criteria. Contacten komen op de lijst als ze aan de criteria voldoen en verlaten de lijst als ze niet meer aan de criteria voldoen. Om deze reden, zijn deze lijsten ideaal te gebruiken voor bijvoorbeeld automatische marketing campagnes. 

Voorbeeld: Je wil een automatische campagne instellen voor klanten die jarig zijn. Hiervoor kun je een dynamische contactlijst aanmaken, die ervoor zorgt dat enkel de contacten in de lijst komen die jarig zijn. De volgende dag zullen deze contacten weer uit deze lijst verdwijnen en zullen andere contacten aan de lijst worden toegevoegd.

Hoe maak ik een lijst?

Volg deze stappen om een nieuwe contactenlijst aan te maken:

  1. Log in op je Business Dashboard, ga naar Contacten en klik vervolgens op Lijsten
  2. Klik op Toevoegen en kies voor een Statische of Dynamische lijst. Geef de lijst een naam en klik vervolgens op Aanmaken
  3. Klik rechts in beeld op Filter toevoegen om een selectie te maken op basis van Contact attributen, bestaande Contactlijsten of op basis van een eerder geïmporteerd bestand. Klik op de And knop om extra filters toe te voegen 
  4. Wanneer de filters naar wens zijn ingesteld klik je op Activeren en nogmaals Activeren
  5. De Contactlijst wordt nu bijgewerkt. Afhankelijk van het aantal contacten kan het even duren voordat de lijst volledig bijgewerkt is

Attributen

Contactlijsten worden gefilterd op basis van de Attributen. Het is daarom belangrijk om deze attributen eerst toe te voegen onder "Contacten".

Hulp nodig bij het nieuwe dashboard? Neem dan gerust contact op met ons Support Team of neem deel aan onze events!