Registreren in het Contact Portaal

Wanneer een contact zich registreert binnen het Contact Portaal, zal hij/zij een e-mail ontvangen met een inlogcode om de registratie te bevestigen en direct toegang te krijgen tot jouw Contact Portaal.

1. Log in op jouw Business Dashboard
  2. Ga naar Marketing en naar E-mails
  3. Navigeer naar de Geautomatiseerde e-mails en klik rechtsboven op de groene knop Toevoegen. Selecteer dan Automatisch verzenden
  4. Je komt nu in de e-mail bewerk flow van de registratie e-mail van het Contact Portaal.
    Volg de stappen in deze flow, welke hieronder stuk voor stuk worden uitgelegd.
  5. Selecteer de categorie: Registratie e-mail en klik op volgende
  6. Selecteer de template voor de registratie e-mail

Alvorens het opstellen van de e-mail dien je een e-mail template aan te maken. Lees hier hoe je dit doet. Je kunt er ook voor kiezen dit gelijk te doen bij het opstellen van de e-mail

Tip: gebruik in de registratie mail de personalisatie token {{contact.custom_app_login_code}}. Deze personalisatie token wordt bij het uitsturen van de mail omgezet naar een 5 cijferige login code waarmee het contact direct kan inloggen in jouw Contact Portaal. Deze is voor iedere ontvanger uniek.

7. Geeft onder Informatie de campagne een naam (wat jij in het Dashboard ziet) en een onderwerp (wat de ontvanger in de inbox ziet). Selecteer het abonnementstype Functional email

Het abonnementstype Functional email wordt gebruikt om de ontvanger te verifiëren. Hiervoor kunnen jouw contacten zich niet afmelden, omdat deze e-mails noodzakelijk zijn voor het registeren en inloggen binnen het Contact Portaal.

8. Onder het kopje Acties hoef je niks te koppelen
  9. Bekijk onder Beoordeling de door jouw ingestelde functies voor de Registratie e-mail
  10. Link de e-mail door vanuit het Business Dashboard te navigeren naar Tools (9 puntjes) en Contact Portaal. Klik op Portaal bewerken en navigeer naar de registratie pagina. In het rechter bewerkscherm kun je de registratie e-mail koppelen.

🎉 De registratie e-mail is nu gekoppeld aan jouw Contact Portaal!