Embedded formulieren

Met een embedded form kan je je formulier op je eigen webpagina plaatsen.

Embedded code

Om het formulier toe te voegen aan je webpagina moet je een code plaatsen binnen de <body> </body>. Is je website gemaakt door een website bouwer en wil je dit script toevoegen, bekijk dan even dit artikel: https://support.business.piggy.nl/knowledge/add-script-codes

Je kan de code voor je embedded forms vinden het Business Dashboard onder Contacten Forms > Selecteer het gewenste formulier > Embedded.

De code heeft een aantal opties die je doormiddel van het de checkbox aan of uit kan zetten. Verdere informatie over de opties kan je hieronder vinden.

Embedded form opties

Let op! Het FormID is verplicht.

FormID

Het Form ID verwijst naar het ID van je formulier, deze is ook te vinden in de URL het formulier. Dit ID kenmerkt zich door een reeks cijfers en letters gescheiden door een streepje. Bijvoorbeeld: '44017b32-51df-4bc9-8bcc-8a61a5341182'.

Portal ID (optioneel)

Om het formulier op een specifieke plek op je webpagina te plaatsen, moet je een PortalID toevoegen. Plaats het volgende element, in code, op de plek waar je het formulier wilt hebben: <div id="placement-piggy-form"> </div>

Navigeer naar de Embedded Forms code in het Business Dashboard en zet de optie 'FormID' aan. Je zult nu zien dat de code in veranderd en er een PortalID met de waarde 'placement-piggy-form' is bijgekomen. Kopieer deze code en plaats het op je website.

Callbacks (advanced)

Callbacks zijn functies die kunnen worden aangeroepen nadat een interne functie is uitgevoerd. Hierdoor kan je zelf functionaliteit toevoegen, wanneer bijvoorbeeld er een error verschijnt of wanneer het formulier succesvol is ingevuld. Wij bieden de volgende callbacks aan:

• onError: (e) => { console.log(e); }
  • onSubmit: (form) => { console.log(form); }