De templates van automatiseringen uitgelegd

Bij het aanmaken van een automatisering kun je ervoor kiezen om te starten met een lege automatisering, of kiezen voor een van de templates

Een nieuwe automatisering aanmaken

Om de templates te gebruiken, volg je de volgende stappen:

  1. Log in op jouw Business Dashboard
  2. Ga naar Tools image (8)-1 > Automatiseringen
  3. Klik rechtsboven op plusRound Nieuwe automatisering
  4. Kies hier een template voor jouw automatisering

Wat betekenen de templates voor automatiseringen?

Lege automatisering

Je kunt deze automatisering kiezen wanneer je graag zelf een automatisering aan wilt maken, zonder behulp van een voorgestelde layout. Je bepaalt voor deze automatisering zelf de trigger.

De automatiseringsflow is leeg op het moment van openen. Je kunt hier alles naar eigen voorkeur invullen.

Bedank trouwe contacten

Deze automatisering is ingesteld om jouw contacten na een X-aantal bezoeken te bedanken met een geautomatiseerde e-mail. Bij Details vul je het aantal bezoeken in en selecteer je de e-mail die je wil verzenden wanneer een contact aan deze voorwaarde voldoet.

Verjaardagen vieren

Met de template Verjaardag vieren kun je een automatisering instellen waar contacten op hun geboortedatum een e-mail krijgen met een verjaardagsfelicitatie van jouw onderneming.

Deze automatisering is ingesteld met de inschrijvingsfilter op geboortedatum. Om een contact hiervoor in aanmerking te laten komen, is het wel nodig hun geboortedatum te weten. 

Exporteer data met behulp van een webhook

Maak je gebruik van een extern platform waarvoor je informatie vanuit Piggy nodig hebt? Met deze automatisering kun je, door middel van een webhook, informatie doorspelen van Piggy naar een extern platform. 

Wanneer dit moet gebeuren, bepaal je zelf door een inschrijvingsfilter in te stellen.

Start een retentiecampagne

De loyaliteit van jouw klanten en de duur van je relatie bepaalt mede het succes van je bedrijf. Met een retentiecampagne vergroot je het percentage van terugkomende klanten. 

Met deze automatisering heb je de mogelijkheid een e-mail uit te sturen om hen te stimuleren naar jou terug te komen.

De inschrijvingsfilter staat automatisch ingesteld op Laatste transactiedatum is 60 dagen geleden, maar dit kun je naar wens aanpassen. 

Beloning vrijgespeeld

Stimuleer contacten om hun gespaarde punten te verzilveren. Je kunt hen laten weten hoeveel punten zij hebben gespaard en welke beloningen hiervoor te verzilveren zijn.