Aangepaste kenmerken (Sparen)

Een Aangepast Kenmerk is een kenmerk van een klant die lid is van jouw spaarprogramma of deelneemt aan jouw marketingprogramma.

Aangepaste kenmerken zijn te gebruiken vanaf Loyalty Basic en Marketing Basic. Je kunt kiezen voor de door ons gemaakte kenmerken (Presets), of zelfgemaakte kenmerken. Wanneer je in Sparen een aangepast kenmerk hebt gemaakt, kun je deze synchroniseren naar Marketing.

Een Kenmerk kan van alles zijn, van de voornaam of geboortedatum van de klant, tot persoonlijke voorkeuren zoals diens favoriete automerk. Door middel van Aangepaste kenmerken kun je heel gericht klanten e-mailen en/of belonen.

Ter voorbeeld: Momenteel is iedere euro een punt waard. Jij wilt klanten die vaak komen gaan belonen en vanaf hun 30e bezoek 2 keer zo veel punten geven. €10 wordt dan 20 punten in plaats van 10.

Hier lees je welke stappen je moet volgen om aangepaste kenmerken aan te maken en hoe je deze kunt toepassen. Onderaan dit artikel vind je ook een video over het instellen van aangepaste kenmerken.
  1. Ga in het Dashboard naar Sparen en kies een Spaarprogramma
  2. Kies Instellingen en klik daarna op Aangepaste Kenmerken
  3. Klik rechtsboven op Toevoegen. Maak hier de keuze voor Maak je eigen
  4. Geef je kenmerk een Label, zo wordt het aan de klanten weergegeven in hun app. Als voorbeeld kun je het Aantal transacties noemen
  5. Automatisch wordt de Naam ingevuld, zo wordt het intern weergegeven

6. Selecteer nu het Type. Omdat het over een aantal gaat, kies je hier een Nummer selectie

7. Klik op Aanmaken, het Attribuut venster opent zich nu en kun je wegklikken

Nu je de Aangepaste kenmerken hebt aangemaakt, kun je speciale Regels hanteren voor klanten die bijvoorbeeld 30 keer op bezoek zijn geweest. Leer hier meer over het instellen van spaarregels.

Bij het opslaan van een Aangepast Kenmerk waar synchronisatie is ingeschakeld, wordt alle beschikbare informatie meteen ingevuld. Klanten kunnen vervolgens zelf ook hun waarden voor de Aangepaste Kenmerken veranderen/aanvullen via de iPad.